Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Söz konusu güç zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan gestaltlabilmekle yanında henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun taban nedeni arazi yitirilmesine özlük vermemesi ve daha azca maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edildikten sonra kuruluşlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın bapsı ne hizmet konstrüksiyonlmalıdır? Yangın kapıları intizamlı bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın maslahatlevselliğini ve yangın dayanıklılığını hazırlamak midein önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının essah bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin muhakkak bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının yoklama edilmesini sineerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve konuaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat sair kapı imalatları kabil değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Bu kapılar yapı taşı olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır çıkmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda konstrüksiyondan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve isim yaşamını bel kemiği saha, dokumaların en önemli unsurlarından biridir.

Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Taçıcı gereç içermeyen ve kanatıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı gereç ihtiva etmeyen Yangın Çıkış Kapısı ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.

Yangın en tehlikeli riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, in tahliye rahatışı ve yangının dağıldığı alanların arama şeşnda tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Ağır sınıftaki maslahatyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. şule almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Özellikle rafine ve zikıymet materyallerin başüstüneğu odaların baplarının mutlak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara elverişli olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Antrparantez, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Report this wiki page